• Головна
  • Новини
  • На Львівщині начальника військкомату та головного військового лікаря викрили на хабарництві

24.01.2023, 11:01

На Львівщині начальника військкомату та головного військового лікаря викрили на хабарництві

Правоохоронці викрили на хабарництві начальника військкомату на Львівщині та в.о. голови військово-лікарської комісії (ВЛК). Вони організували схему отримання хабарів за видачу документів щодо непридатності до військової служби

Про це повідомили в Офісі генпрокурора.

За даними слідства, посадовець брав хабарі від військовозобов’язаних за документи, що надають право безперешкодного виїзджати за межі України.

"Для цього він залучив свого водія та в.о. голови ВЛК Яворівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Водій отримав від чоловіка 3000 доларів США за подальшу видачу йому документів. В.о. голови ВЛК вигадала фіктивне захворювання та видала довідку комісії про тимчасову непридатність цього чоловіка до військової служби", - йдеться у повідомленні.

Після цього, на підставі цих документів, начальник Яворівського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки склав та підписав тимчасове посвідчення військовозобов’язаного, де зазначив про тимчасову непридатність громадянина до військової служби за станом здоров’я.

Відтак посадовцю, його водію та в.о. голови військово-лікарської комісії оголосили підозру в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України). Наразі за місцем проживання та роботи підозрюваних проводяться обшуки. Тривають невідкладні слідчі та процесуальні дії.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: