• Головна
  • Новини
  • НАБУ підозрює Львівський авіаційний завод в розтраті близько 8 млн грн

21.03.2019, 17:03

НАБУ підозрює Львівський авіаційний завод в розтраті близько 8 млн грн

У цей час Національне антикорупційне бюро України здійснює  досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 КК України, у якому фігурують службові особи ДП «Львівський державний авіаційно- ремонтний завод». За попередніми розрахунками, закупивши товарно-матеріальні цінності за завищеними цінами, посадовці вчинили розтрату державних коштів на загальну суму близько 8 млн грн.  

Зазначимо, що ця інформація міститься в матеріалах Єдиного державного реєстру судових рішень, що стосуються вищеназваної справи.

Йдеться про кримінальну справу від 03.07.2017 року, у ході розслідуванняя якої було встановлено, що службові особи ДП «Львівський державний авіаційно - ремонтний завод» протягом 2014 - 2017 років під час проведення закупівель деталей для авіатехніки завдали державі збитків в особливо великому розмірі.

Як з’ясували детективи НАБУ, за завищеними цінами ДП «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» закуповувало запчастини в ТОВ «Тангаж», ТОВ «Тех-Партнер»,   ТОВ «Фалкон-Авіа»,  ТОВ «Авіа-Макс» (деякі із цих підприємств були пов'язані між собою).

Пов'язаність даних підприємств підтверджується, зокрема, тим, що під час проведення електронних торгів ці підприємства виходили на торги з однієї ір-адреси 195.34.205.248, зокрема, ТОВ «Тех-Партнер», ТОВ «Тангаж», ТОВ «Фалкон-Авіа».

Загалом під час досудового розслідування детективи НАБУ дійшли висновку, «що службові особи ДП «Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» протягом 2014-2016 років умисно направляли заявки щодо закупівлі деталей саме до підприємств ТОВ «Тангаж», ТОВ «Авіа-Макс», ТОВ «Фалкон-Авіа», ТОВ «Тех-Партнер», ціни на товари яких були значно вищими за ціни на товари підприємств-виробників ТОВ «Унітех», ДП «ЛРЗ «МОТОР», та закуповували зазначені деталі з метою розтрати бюджетних коштів, виділених для виконання оборонного замовлення, на користь третіх осіб».

Нагадаємо: у публікації «Розкрадання в оборонці: у яких схемах фігурує Львівський авіаційний завод» Westnews.info розповідало про те, що слідчий відділ УСБ України у Львівській області вже понад рік розслідує справу про розкрадання на ДП “Львівський державний авіаційно-ремонтний завод» бюджетних коштів  на суму у понад 15,3 млн грн при здійсненні закупівель комплектуючих для ремонту авіаційної техніки. І що, окрім цієї справи, держпідприємство «проходить» ще у кількох подібних кримінальних справах, які розслідуються слідчими підрозділами  УСБ України у Вінницькій та Київській областях.

Фото - з відкритих джерел.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: