• Головна
  • Новини
  • Медики Львівщини активно вакцинуються бустерною дозою

12.01.2022, 13:22

Медики Львівщини активно вакцинуються бустерною дозою

Саме медичних працівників почали першими вакцинувати від COVID-19 в Україні у лютому-березні 2021 року.

Про це пише  "Еспресо.Захід".

У вівторок, 11 січня щеплення третьою дозою отримало 114 медичних працівників Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру. Це – приблизно третина колективу. Решта планує вакцинуватися до кінця цього місяця.

Вакцинувала колег бригада лікарів і медичних сестер з Львівського обласного клінічного діагностичного центру вакциною Pfizer. Сьогодні всі медики "Чорнобильської" лікарні вийшли на роботу. У розмові з журналісткою запевнили, що почуваються добре, а дехто вакцинацію третьою дозою переніс навіть краще, ніж попередні два.

"Бустерна доза посилює ефективність вакцинації. Тож у такий спосіб зможемо убезпечити наших маленьких пацієнтів і себе від можливого поширення інфекції", – прокоментував завідувач відділення інтенсивної терапії та реанімації Центру Роман Собко (на фото). Сам він перші два рази вакцинувався CoronaVac. А от більшість його колег отримали базове щеплення AstraZeneca.

У пресслужбі медзакладу нагадали, що згідно з рекомендаціями Міністерства охорони здоров'я оптимальний термін ревакцинації становить від 6 до 9 місяців після другого щеплення. Вакцинація від COVID-19 є обов’язковою для всіх медичних працівників.

За повідомленням пресслужби Львівської ОДА, за попередню добу у Львівській області бустерною дозою вакцинували 737 осіб. Ще двоє отримали щеплення додатковою дозою.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: