• Головна
  • Новини
  • Львівський суд заборонив діяльність партії Наталії Вітренко

23.06.2022, 13:43

Львівський суд заборонив діяльність партії Наталії Вітренко

Восьмий апеляційний адміністративний суд 23 червня заборонив діяльність проросійської політичної партії "Прогресивна соціалістична партія України", яку очолює Наталія Вітренко

Про це йдеться на фейсбук-сторінці львівського суду.

"Судом задоволено позовні вимоги Міністерства юстиції України: заборонено діяльність політичної партії "Прогресивна соціалістична партія України", - йдеться у повідомленні.

Суд також вирішив передати кошти та інші активи партії, її обласних, міських, районних організацій, первинних осередків та інших утворень у власність держави. Це рішення можна оскаржити протягом 20 днів у Верховному Суді.

При цьому у задоволенні зустрічної позовної заяви партії Вітренко до Мінюстиції, де третьою особою виступає Служба безпеки України, про визнання дій протиправними відмовлено.

Довідково. Прогресивна соціалістична партія України — заборонена в Україні проросійська партія лівого спрямування. Створена в Україні 20 квітня 1996 року, і відтоді її очолює Наталія Вітренко.

Партія протестує проти вступу України в НАТО, ЄС, СОТ, проти реабілітації воїнів ОУН-УПА. Декларує прихильність до східнослов'янської культури й канонічного православ'я, Україну бачить в міждержавному союзі з Росією й Білоруссю. Починаючи з середини 2000-х партія втратила рейтинг та не має високої підтримки українських виборців.

19 березня 2022 року Радою нацбезпеки та оборони на час воєнного стану діяльність цієї політичної партії припинена.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: