• Головна
  • Новини
  • Львівська та Луганська області відмовились покидати «червону» зону

25.11.2021, 15:21

Львівська та Луганська області відмовились покидати «червону» зону

Луганська та Львівська області відмовилися виходити з «червоної» зони карантину. Попри покращення показників захворюваності місцева влада просить не послаблювати обмеження.

Про це свідчить протокол позачергового засідання Державної комісії 23 листопада, передає Громадське.

Луганщина та Львівщина опинились у «червоній» зоні 30 жовтня. Міністр охорони здоров'я заявляв, що регіони можуть покинути цей рівень відповідно до карантинних індикаторів.

Станом на 24 листопада у Луганській області заповнено 40% ліжок із киснем, цільовий показник — менш ніж 65%. Крім того, рівень госпіталізацій становить 47,3% на 100 тисяч населення. Цільовий показник — менш ніж 60 госпіталізацій на 100 тисяч. Рівень госпіталізацій та заповненість ліжок із киснем зменшується упродовж останніх днів.

У Львівській області заповнені 55,3% ліжок із киснем, а рівень госпіталізацій — 52,4 на 100 тисяч. Однак директор департаменту охорони здоров'я Львівської ОДА Орест Чемерис назвав ситуацію з коронавірусом «хиткою», цитує «Суспільне». Тому обласна адміністрація попросила уряд не послаблювати обмеження.

Державна комісія погодилася відкласти вихід Луганщини та Львівщини з «червоної» зони. Коли це питання розглянуть повторно, не уточнюється.

Наразі у «червоній» зоні, яка передбачає найжорсткіші обмеження, 18 областей і Київ. У цих регіонах кінотеатри, музеї, інші культурні та розважальні заклади, ТРЦ, заклади громадського харчування, ринки, спортзали та басейни можуть працювати, якщо весь персонал та відвідувачі будуть повністю вакциновані. Місцева влада може запроваджувати додаткові обмеження.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: