09.04.2019, 19:41

Луцьк розповів про плани на туристичний сезон

У 2019 році в обласному центрі Волині проведуть близько півсотні заходів, приурочених до 590-річчя з'їзду європейських монархів, і відкриють нові туристичні маршрути.

Про це повідомили із посиланням на начальника управління туризму та промоції Луцької міськради Катерину Теліпську- Укрінформ.

"Цього року Луцьк відзначає 590-ту річницю з'їзду європейських монархів. До цієї дати приурочено близько 50 заходів. Це фестивалі, імпрези, спортивні змагання. Буде відбуватися командний чемпіонат з багатоборства. Насичена програма має привабити гостей у місто. З іншого боку, це певний виклик для міської інфраструктури", - повідомила Теліпська.
Читайте також: Туристичний сезон на Миколаївщині стартує з трьох фестивалів

Також начальник управління зазначила, що активна фаза туристичного сезону триватиме у місті з кінця квітня до кінця жовтня.

"Ми прокладемо нові туристичні маршрути. Будуть прогулянки річкою Стир. Крім того, популяризуємо так званий туристичний трикутник у складі трьох музеїв: ікони, музей Корсаків та художній".

За словами Теліпської, у 2019 році Луцьк може відвідати до 300 тисяч туристів.

"Статистика недосконала. Але ми прогнозуємо від 200 до 300 тисяч туристів у цьому році. У минулому році туристичний збір становив 262 тисячі гривень. Це не дуже велика цифра. Проте цьогоріч вона виросте. Відкрився новий готель. Також внаслідок змін до Податкового кодексу зростуть надходження від туристичного збору", - наголосила посадовиця.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: