24.03.2019, 15:52

Луценко проти Держдепартаменту США: що за кулісами

Політичний експерт та блогер Михайло Чаплига запропонував свою версію скандалу, що виник після інтерв'ю Луценка американському HillTv

Скандал розгорівся після того як Генпрокурор Юрій Луценко в інтерв'ю американському HillTv заявив, що під час першої зустрічі з ним кілька років тому посол США в Україні Марі Йованович передала йому перелік людей, щодо яких не можна проводити розслідування, це викликало неабиякий резонанс.

Політичний експерт Михайло Чаплига на своїй сторінці у Фейсбуці подає своєбачення даної ситуації.

"Простою мовою про Луценка і США.

1. Це чітко скоординована і санкціонована Білим Домом операція. Рівень: Білий Дім - Банкова. ГПУ - лише кур'єр і рупор.

2. Мета: майбутній можливий конкурент Трампа на виборах Джо Байден.

3. Фабула: "Організована злочинна група" демократів в складі посла, топ чиновників ФБР і держдепу в кооперації з групою сенаторів на чолі з Джо Байденом займалися махінаціями в Україні з метою отримання незаконної вигоди і впливу на вибори в США за допомогою створення чорнухи і компромату на топ співробітників кампанії Трампа.

4. Що світить-1: судове розслідування по Джо Байдену в США за отримання неправомірної вигоди через компанію свого сина в розмірі 3.5. млн. доларів. Бурісма, Злочевський.

5. Що світить-2: судове розслідування відмивання 4 млн. доларів через штучні НГО (мова про ЦПК і Ко) грошей американських платників податків групою в складі посла, співробітників посольства і чинів ФБР.

6. Що світить-3: розтин схем незаконного фінансування "грузинського десанту" в ГПУ, Мінюст, НАБУ, МВС, МОЗ.

7. Що світить-4: схлопування і делегитімізация "антикорупційної" тусовки НГО на чолі з ЦПК. Чи стане очевидно, що це просто лобістська група і не більше того.

8. Делегітимізації всіх антикорупційних органів. Знімуть Ситника.

9. Удар по Садовому, Гриценку, Саакашвілі, ДемАльянсу і Ко.

10. Падіння образу США як впливового гравця в Україні і повна десакралізація посольства.

11. Повний перегляд фінансування проектів в Україні та партнерських НУО.",- йдеться у дописі.

Як раніше повідомляло видання Гордон.юа, в опублікованому 20 березня інтерв'ю телевізійній версії сайта The Hill Луценко заявив, що під час першої зустрічі з ним посол США в Україні Йованович передала йому перелік осіб, щодо яких не можна проводити розслідування. Діалог із посольством США відбувся у зв'язку з розслідуванням справи про розтрату технічної допомоги американського уряду на суму $4 млн, яку було призначено Генпрокуратурі України, але у відомство вона так і не надійшла, розповів Луценко.

У коментарі The Hill представник Державного департаменту США назвав "відвертою фальсифікацією" твердження Луценка про передання йому послом списку людей, яких нібито не дозволено переслідувати.

Речник Держдепу додав, що одразу після Революції гідності 2014 року Штати підтримували фундаментальну реформу сфери юстиції України, однак коли "політична воля для справжніх реформ у кількох генпрокурорів, які змінювали один одного, виявилася недостатньою", грошову допомогу спрямували на "продуктивніші проекти".

У посольстві США в Україні повідомили, що заяви Луценка не відповідають дійсності.

Фото - rubryka.com

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: