20.03.2019, 17:41

Кума президента має намір грабувати заробітчан

Кожного дня український народ охоплюють все нові і нові «сюрпризи» та, на жаль, будемо відверті, більшість із них негативні. Вже звичайним явищем є те, що головними їх творцями систематично стають або Петро Порошенко, або його корупційне оточення.

Не стало виключенням і чергове «чудо» - кума президента Оксана Білозір і партнери по БПП внесли на розгляд у Верховну Раду законопроект №10153. Пише для Цензор.нет експерт Ігор Мізрах.

Цей документ має назву проект Закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення державної підтримки українців за кордоном». На перший погляд, невинна назва, та в реальності сам документ не викликає позитивного настрою. Повертаючись до творців 10153, хочеться, окрім Оксани Білозір, назвати імена всіх «героїв» цієї геніальної думки. Щоб не вийшло, як із скасуванням статті 368-2 (незаконне збагачення) – шум підняли, а кому «дякувати», довго не розуміли!

Тож зустрічайте: Співаковський Олександр (БПП), Кишкар Павло («Самопоміч»), Саврасов Максим (БПП), Князевич Руслан (БПП), Констанкевич Ірина (позафракційна), Рибчинський Євген («Воля народу»)

Міграція українського народу є дуже болючим питанням для України. Особисто я вважаю заробітчанство однією із найбільших проблем нашої держави, це найганебніше невігластво в правлінні нашої влади. Велика кількість заробітчан є свідченням того, що Україною ніколи не управляв ТОП-менеджер, максимум були і є – це політики-бізнесмени.

Почувши, що у ВР ходять чутки про можливий «грабіж заробітчан», я пильно слідкував за ситуацією і сподівався, що це лише чутки.

Та все ж… кума Порошенка «порадувала» український народ, заявивши, що подала на розгляд у ВР проект закону, який полегшить долю українських гастарбайтерів і їх сімей.

Прочитавши цей законопроект, я зрозумів, що готується ще одна схема для персонального збагачення одного із політичних кланів. Спробую (сподіваюся, в межах етичних норм) надати своє бачення цього «дуже потрібного» для України законопроекту, від якого вже дуже в захваті український народ, про що свідчать коментарі в соціальних мережах, додаю найкультурніші з них, а пишуть… переглянули? А це були найтолерантніші…

Для тих, кому цікаво повністю ознайомитись із поданою версією документу, прикріпляю посилання – (http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=65678), внизу цієї сторінки можна відкрити документи і їх перечитати.

Свої коментарі хочу почати із статті 7-2 цього законопроекту – це «Завдання та функції центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зовнішньої трудової міграції, його територіальних органів». Так, дивимося, що людям пропонують (це за вклад у фонд цього міністерства, тобто все, що нижче, є платним – детальніше ще обговоримо і це), розглянемо декілька пунктів.

Один із них: сприяння громадянам у працевлаштуванні за кордоном – оце Україна дожилась, абсурд. Цими словами кума просто вбиває Петра Порошенка – їздить Петя і розказує, що поверне українців у свої домівки, що поборе заробітчанство, а «добра фея» навпаки – хоче зробити так, щоб народ ще більше виїжджав, а при тому ще й «озолотив» її та їй подібних. Те, що робить Білозір і партнери, явно вдарить по рейтингах чинного глави держави. Та з цього випливає незлагодженість дій у БПП, або просто деякі депутати із фракції хочуть допомогти програти вибори Порошенкові. А якщо в загальному, то цей пункт позначає зневагу політиків до українського народу, і підкреслює – влада не має наміру повертати наших заробітчан, і в їх планах немає мети побудувати квітучу Україну. Це суть цього законопроекту.

Після вищенаведеної інформації не впевнений, що зможу вас шокувати ще сильніше, та все ж спробую. Так, ще одним цікавим пунктом є «Організація підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації громадян, які планують виїхати на роботу за кордон в межах освітніх програм, які фінансуються Фондом добробуту українських мігрантів». Це просто ідіотизм, який підкреслює дурість своїх авторів. Вони готові (звісно, за кошт заробітчан) підвищити кваліфікацію і підготувати працівника, увага, найголовніше – для того, щоб він поїхав і приносив користь чужій державі! Люди, що писали цей закон, хворі: «А Україні, що не потрібні підготовлені працівники? Що вам наплювати на те, що ці люди можуть підіймати нашу економіку? А для нашої держави їх не вартує навчати?».

Повна політична деградація – по іншому це важко пояснити.

Мало хто уявляє, які мене зараз охоплюють емоції… Та буду продовжувати. Ще одна «квіточка», що ці люди хочуть від заробітчан: «забезпечення ефективності збору коштів, життєздатності та стійкості Фонду добробуту українських мігрантів шляхом проведення надійної, розумної та прозорої управлінської політики» і «здійснюють управління та оперативне розпорядження фінансовими ресурсами Фонду добробуту українських мігрантів в межах затвердженого бюджету Фонду відповідно до цього Закону, управління майном». Основна мета - «затаврувати» (створення карти українського мігранта) і збирати гроші для того, щоб наче правильно розприділяти у фонді.

Та наскільки ми знаємо, наша влада не вміє розпоряджатись коштами для блага звичайних громадян, тому мета - «общипати» до того бідних заробітчан з метою збагачення певного політичного клану. І це все ці політики хочуть прикрити Конституцією – узаконити ще одну схему грабунку бідного народу.

Творці закону хваляться, що з бюджету не буде йти ні копійки - фінансування буде проводитись за рахунок щорічних членських внесків із мігрантів, в обмін на видану карту і страховку, благодійних платежів від юросіб і фізосіб, а також інших законних джерел. Тому підкреслюю і пояснюю всім «мрійникам», які говорили що співпраця з фондом буде вестись на добровільних засадах – це абсурд. У ВР сидять хитрі люди, що розуміють, що українець добровільно не віддасть свої кошти. А тому очікую, що після затвердження цього закону неодмінно зроблять «участь» у фонді «добровільно-примусовою». Це просто новий великий бізнес. І хіба що чиясь «кишенькова» страхова компанія в ньому наварить мільярди, а ще сам фонд обов’язково придумає і введе до примусового виконання певні положення, обгрунтовуючи їх статусом - зрештою якого ще немає. А немає тому, бо буде створюватись виключно багатою уявою людей, які мають величезний досвід у «законних пограбуваннях».

Ну і, звісно, «вишенкою» на цьому торті є чиясь «забажанка» - «Хочу своє Міністерство - бажано кишенькове». Це означатиме, що ми, українці, відмовляємося від свого народу, це ганьба на цілий світ. Європейські політики будуть в шоці, коли ознайомляться із цим законопроектом. Думаю – скажуть, що більшого абсурду в своєму житті не бачили. Якщо з іронією висловитись, то вони будуть заздрити нашій владі, яка хоче впровадити найшвидший шлях вступу в ЄС, під ним маю на увазі... тотальне переселення українського народу в Європу.

Найсмішнішим буде виступ Порошенка або іншого президента в Європарламенті, який змушений буде обґрунтувати зневагу українських політиків до народу. Уявіть… Поряд із словами: «Ми прагнемо будувати сильну економіку» звучатимуть слова: «Ми навчаємо і відправляємо своїх громадян на заробітки», а може доцільніше буде визнати, що: «Наша мета – отримання прибутку з українських гастарбайтерів, а на власну економіку нам начхати».

Вважаю цей законопроект недоцільним і антиукраїнським. А красиві слова, якими намагаються замилити очі – повною нісенітницею. Переглянемо, чим аргументують створення аж цілого Міністерства у справах трудових мігрантів:

1) покрити витрати на транспортування в Україну хворих;

2) оплатити повернення в Україну тіл померлих;

3) виплатити трудовому мігранту певну компенсацію в разі втрати ним роботи за кордоном;

4) надати одноразову допомогу мігрантам або їх сім’ям в разі складних обставин;

5) фінансувати і повернути трудових мігрантів назад в Україну в разі виникнення форс-мажорних-ситуацій (стихійних лих, військових конфліктів);

До цих трьох пунктів додаю висновок: не думаю, що в це хтось із здоровим глуздом повірить. Припустимо, що є ця структура, і нам треба отримати одну із таких послуг – скільки ж довідок прийдеться зібрати в обох країнах, щоб отримати таку «винагороду»? А скільки хабарів за це захочуть?

Ще три пункти об’єднаю і після них зроблю висновок:

6) надати кредити на здобуття освіти;

7) кредитувати трудових мігрантів і їх сім’ї, допомагаючи таким чином вирішити житлову проблему;

8) надати кредити для відкриття і/або розвитку власного бізнесу.

Питання і висновок. Отже, питання: «Отримання і використання тільки в Україні? Чи й за кордоном?». Знаєте, буде дуже смішним, якщо наші люди братимуть кредити в Україні і їхатимуть купувати житло, відкривати бізнес за кордоном. Та, якщо чесно, наші люди які живуть і працюють за кордоном, не поспішатимуть брати український кредит. Ну хіба (іронія), що цей пункт внесли заради того, щоб люди брали кредити для сплати щорічного внеску у «Фонд добробуту українських мігрантів».

Щодо доцільності створення ще одного відомства. Політики самі собі суперечать – для піару розказують про скорочення задля економії бюджету, а в реальності створюють все нові і нові організації для того, щоб пристроїти в «тепле місце» своїх братів, кумів, сватів, друзів і так далі. Зараз одними із новостворених, що ще не виправдали на 100% свою доцільність є: НАБУ, ДБР, САП, які вже, скоріше, заплямувалися корупційними скандалами. Я не проти нових структур, та лише за умови їх доцільності. Міністерство у справах трудових мігрантів вважаю не потрібним, краще розширити функції і обов’язки українських посольств.

Переходячи до підсумку, вважаю доцільним використати пункт 6 із пояснювальної записки до Законопроекту №10153 (її також можна переглянути за вище закріпленим посиланням): «6. Очікувані правові та соціально-економічні наслідки прийняття проекту Закону України». Прийняття Закону України створить сприятливі умови для українських трудових мігрантів в частині працевлаштування, соціального забезпечення та державної підтримки в процесі роботи за кордоном, вибудовування тісних зв'язків з Україною, з метою подальшого повернення трудових мігрантів на Батьківщину. – відповідь надам двома пунктами:

1) Шановні парламентарі і пане Президенте! А ви впевнені, що після прийняття цього закону українці захочуть повертатись додому на Україну? Чи таким способом ви не плюнете в душі мільйонам українців?

2) Вважаю, що 10153 є антиукраїнським і його творцям і всім, хто його підтримає, треба висунути обвинувачення в державній зраді - адже своїм законопроектом вони стимулюють і підтримують українських громадян покидати Україну. А цими діями вони хочуть спричинити падіння економіки та, найголовніше, ОДУМАЙТЕСЬ – зменшуючи кількість громадян, послаблюють бойову міцність України. Цей законопроект спричинить послаблення трудового ресурсу і обмежить українську армію в дуже потрібних військових кадрах.

Додам - цей Законопроект порушує Статтю 3 Конституції України: «Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави. Держава відповідає перед людиною за свою діяльність. Утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов'язком держави».

Стимулювання і підтримка у заробітчанстві порушують честь і гідність українця.

Законопроект №10153 “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення державної підтримки українців за кордоном” – принижує кожного українця і Україну як Суверенну і Незалежну Державу!!!

Ігор Мізрах, політичний експерт

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: