• Головна
  • Новини
  • Громадськість Львівщини вшанувала пам'ять жертв Голокосту

27.01.2023, 17:30

Громадськість Львівщини вшанувала пам'ять жертв Голокосту

Сьогодні, 27 січня, на Львівщині вшанували пам'ять жертв Голокосту. Зокрема, представники влади, представники Польського консульства у Львові, духовенство, єврейська громада та громадськість спільно помолились за невинно убієнними жертвами Голокосту.

Опісля, поклали квіти та запалили лампадки до Меморіалу пам'яті жертв Львівського єврейського гетто, що на проспекті В. Чорновола.

Цього дня 78 років тому військові першого українського фронту звільнили від нацистів "Аушвіц". Цей концтабір смерті, поблизу польського міста Освенцима, став для світу символом Голокосту. На українській землі найстрашнішим символом є Бабин Яр у Києві.

У день визволення "Аушвіцу" світ вшановує пам’ять жертв Голокосту -– пам’ять третини єврейського народу, в якої забрали життя лише тому, що люди народилися євреями. Голокост також призвів до знищення незліченної кількості представників інших національностей, серед яких – велика кількість українців.

Довідково:

Голокост (з грец. – "всеспалення") – геноцид єврейського народу в часи Другої світової війни, внаслідок якого загинуло приблизно 6 мільйонів євреїв. Як жертв Голокосту зазвичай сприймають також інші етнічні та соціальні спільноти, яких нацисти переслідували і знищували.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: