04.04.2019, 19:52

Генсек НАТО: Росія зробила світ небезпечнішим

Розгорнувши численні батальйони ракет 9M729 (SSC-8) в порушення Договору про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності, Росія зробила світ небезпечнішим.

Про це заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг на прес-конференції за підсумками зустрічі міністрів закордонних справ країн-членів Альянсу в Вашингтоні, передає кореспондент УНН.

"Міністри закордонних справ обговорили триваюче порушення Росією Договору про РСМД. Росія розгорнула численні батальйони ракет SSC-8. Таким чином Росія зробила світ небезпечнішим", - сказав Генсек.

За його словами, США і союзники намагаються протягом вже декількох років взаємодіяти з Росією щодо цієї ракетної системи, а також впевнені, що Росія продовжує порушувати угоди цього Договору.

"Сьогодні ми всі ще раз закликаємо Росію зробити те, що потрібно, щоб повернутися до повного триваючого контролю дотримання Договору РСМД. Але час минає, тому НАТО готується до життя без договору", - зазначив дипломат.

Він розповів, що під час сьогоднішньої зустрічі міністри обговорили подальші кроки і можливі заходи, які НАТО може зробити у разі, якщо Росія не повернеться до дотримання Договору.

"Ми не станемо дзеркально повторювати те, що робить Росія. У своїй відповіді ми будемо чинити зважено і скоординовано, і у нас немає ніяких намірів розгорнути ядерні ракети наземного базування в Європі", - сказав він.

"У той же час НАТО буде продовжувати забезпечувати переконливий і ефективний потенціал стримування оборони. Всі союзники рішуче прихильні режиму контролю над озброєннями і нерозповсюдження. Тривалі порушення ДРСМД з боку Росії є частиною дестабілізуючої лінії поведінки", - наголосив генеральний секретар.

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: