• Головна
  • Новини
  • Екс-посадовця міськради оштрафували на 850 грн. за вимагання 7 тис. дол. хабара

10.04.2019, 15:41

Екс-посадовця міськради оштрафували на 850 грн. за вимагання 7 тис. дол. хабара

Екс-посадовця Львівської міської ради, колишнього працівника юридичного департаменту Богдана Ваверчака — оштрафували на 850 грн. за вимагання 7 тисяч доларів хабара.

Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, у повідомленні сказано: "У ЗМІ з’явилась інформація про те, що екс-посадовця міської ради — колишнього працівника юридичного департаменту міста Богдана Ваверчака — оштрафували на 850 грн. за вимагання 7 тисяч доларів хабара. Як пояснила директорка юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, його звільнили з мерії ще в жовтні 2018 року. Богдан Ваверчак свого часу представляв міську раду у справі про встановлення факту спільного проживання, яка на сьогодні перебуває в Касаційному цивільному суді за позовом мерії, відкрито касаційне провадження. Остаточне рішення наразі не прийнято.

«Богдан Ваверчак був звільнений з юридичного департаменту за прогул ще в жовтні 2018 року. Справи, у яких він представляв інтереси міськради, були розподілені між іншими працівниками. По кожній справі ми забезпечуємо належне представництво. Щодо судової справи, мова про яку йде у вироку суду, — то ще в жовтні відкрите касаційне провадження за касаційною скаргою міської ради. Тоді Богдан Ваверчак уже не працював у юридичному департаменті. Остаточне рішення за справою ще не прийнято», — зазначила Гелена Пайонкевич".

Про цю справа написав  Zaxid.net: "Галицький районний суд Львова оштрафував на 850 грн Богдана Ваверчака, який, працюючи провідним спеціалістом відділу правової експертизи з містобудівних та житлових питань управління правової роботи юридичного департаменту Львівської міськради, вимагав та отримав 7 тис. доларів хабара.

Справа почалась у 2017 році, коли до Шевченківського райсуду Львова звернула львів'янка, щоб отримати право на успадкування квартири своєї покійної мачухи. Оскільки у неї не було документів, що підтверджують факт спільного проживання зі власницею квартири більше 5 років, то вона звернулась до суду. Жінка позивалась до Львівської міськради, представником якої у суді був Богдан Ваверчак.

Попри покази свідків, які підтверджували, що батько жінки та власниця квартири жили у цивільному шлюбі і позивачка доглядала її після смерті свого батька, Богдан Ваверчак у суді заявив, що не бачить достатньо доказів, щоб підтримати позов. Відтак жінка програла суд. Після цього Богдан Ваверчак запропонував представнику позивачки, що за 6 тис. доларів він не буде заперечувати проти визнання позову у апеляційному суді і прийняте рішення мерія не оскаржуватиме у касаційному порядку. Представник позивачки погодився на пропозицію Богдана Ваверчака.

Після отримання 1 тис. доларів хабара Ваверчак передав представнику позивача акт, який підписала комісія у складі працівників ЛКП «Варшавське-407» про спільне проживання людей у цій квартирі. Згодом Ваверчак збільшив суму хабара з 6 тис. доларів до 7 тис. доларів, бо «частину грошей він мав передати іншій особі». Усі гроші Богдан Ваверчак отримав. Під час судового засідання Богдан Ваверчак визнав свою провину та підтвердив усі покази позивачки".

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: