• Головна
  • Новини
  • Центр НЕЗЛАМНІ у Львові запустив дитяче протезування: перший протез отримає син захисника

27.01.2023, 16:02

Центр НЕЗЛАМНІ у Львові запустив дитяче протезування: перший протез отримає син захисника

Протез у Національному реабілітаційному центрі НЕЗЛАМНІ на базі Першого медичного об’єднання Львова встановлюють синові військового. Хлопець втратив руку, коли допомагав мамі по господарству.

Дмитрові – 13 років. Він родом з Одещини. Після того, як батько пішов воювати, саме син став опорою для матері, і завжди допомагав їй по господарству, яке у них чималеньке.

Одного дня, коли подрібнював їжу для худоби, Дмитро дуже близько підніс праву руку до січкарні, і край куртки зачепився за лезо. Руку дитина втратила в одну мить.

"Зараз виготовляємо для Дмитра міоелектричний протез. Керувати ним хлопець зможе за допомогою міодатчиків, які кріпляться до м’язів його руки. Хлопець вже спробував вперше за рік зігнути й розігнути праву руку і навіть взяти ручку. У його очах справжнє щастя!", – зазначають протезисти Центру НЕЗЛАМНІ.

До слова, це лише проміжна примірка протезу, адже потім до нього допасують кисть та закріплять усі датчики.

Протез Дмитра – виробництва одного з найкращих виробників протезів у світі – німецької компанії "Ottobock". Завдяки Мальтійській службі допомоги, центр НЕЗЛАМНІ має мобільну майстерню та комплектуючі до протезів.

Нагадаємо, аби кожен українець, який втратив кінцівки у війні, отримав шанс повернутися до повноцінного життя, Національний реабілітаційний центр НЕЗЛАМНІ Першого медоб’єднання Львова спільно з благодійною платформою Dodro.ua оголосили проєкт "Протези для незламних". Долучитися може кожен, варто лише зайти на сайт dobro.ua – проєкт "Протези для незламних" – і натиснути "підтримати": https://dobro.ua/project/unbroken/

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: