23.01.2019, 18:43

Скандал з ринком «Буковинський»:

Порошенка просять вплинути на свого радника-співзасновника фірми

У Чернівцях група підприємців ринку "Буковинський" просить президента України Петра Порошенка вплинути на свого радника Віктора Короля, який є співзасновником цієї фірми, та захистити їх право на працю.  Про це йдеться у відповідному відкритому зверненні підприємців, яке вони надіслали редакціям місцевих ЗМІ. 

У своєму листі люди заявили про те, що засновники СП "Ринок Буковинський" та Чернівецька міськрада намагаються позбавити їх права на працю.

Вони звертають увагу на те, що понад 20 років працюють на ринку "Буковинський", який розташований на землі територіальної громади міста Чернівці. За цей час підприємці власним коштом обладнали свої торговельні місця, утримують інфраструктуру ринку, справно сплачують усі податки та місцеві збори.

"Однак земельну ділянку, на якій працює ринок, орендує СП "Ринок "Буковинський", серед засновників якого депутат Чернівецької міської ради Валерій Чинуш, його дружина та дружина народного депутата фракції БПП "Солідарність", радника Президента України Віктора Короля. Засновники цього СП роблять чергову спробу на місці ринку збудувати торгово-сервісний центр, оформити довгострокову оренду земельної ділянки з подальшим викупом. Жодних гарантій збереження робочих місць у разі будівництва торгово-сервісного центру засновники СП підприємцям не дають", - йдеться у повідомленні.

"Вважаємо, що сьогодні Чернівецька міська рада надає перевагу інтересам однієї юридичної особи та нехтує правами і інтересами 400 членів громади міста та їх родин в угоду збагачення двох родин підприємців – депутата Чернівецької міської ради Валерія Чинуша та народного депутата від БПП "Солідарність" Віктора Короля. Таке рішення спровокує соціальну напругу, залишить сотні сімей без засобів існування, спричинить різке збільшення у цьому районі Чернівців стихійної торгівлі, припинення підприємницької діяльності понад 400 СПД та зменшення надходжень до бюджету міста. Прикро, що у цьому випадку наступ на мале підприємництво у Чернівцях, пов’язують з президентської політичною партією Блок Петра Порошенка "Солідарність", серед засновників і активних членів якої є Ваш радник, народний депутат, чернівчанин Віктор Король", - йдеться у зверненні підприємців до Порошенка.

Підприємці "Ринку Буковинський" просять Петра Порошенко захистити їх права, особисто втрутитися та взяти на контроль вирішення цієї конфліктної ситуації у Чернівцях.

У листі також зазначено, що підприємці звернулися до Юлії Тимошенко (ВО "Батьківщина"), Олега Тягнибока (ВО "Свобода") та Дмитра Добродомова (Громадський рух "Народний контроль"), фракції яких є у Чернівецькій міській раді, і від їх голосування залежить подальша доля ринку та родин підприємців, які там працюють.

Як відомо, Чернівецька міська рада має намір надати в оренду на 15 років земельну ділянку на розі вулиць Небесної сотні та Комарова площею 0,6166 га СП "Ринок Буковинський" для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. При цьому із умов оренди цієї земельної ділянки вилучають обмеження – "без права будівництва", якого багато років добивалися підприємці ринку. Відповідний проект рішення зареєстрований на сайті Чернівецької міськради.  
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: