• Головна
  • Новини
  • «Повітряний експрес»: українців на курорти возитимуть вертольотами

30.01.2019, 17:38

«Повітряний експрес»: українців на курорти возитимуть вертольотами

В Одеській області планують реалізувати проект «Повітряний експрес», який з'єднає швидкісним пасажирським сполученням обласні центри та курорти Затока (Кароліно-Бугаз), Буковель і Трускавець.

Про це повідомила прес-служба Одеської ОДА.

Меморандум про співпрацю було підписано між Одеською обласною державною адміністрацією і ТОВ «Міжнародна транспортна сервісна група ТВС».

«Додатковий вид пасажирських перевезень, сучасний авіаційний транспорт, обладнані вертолітні майданчики зі штучним або ґрунтовим покриттям на узбережжі Чорного моря — усе це дасть ще один поштовх до розвитку туризму в Одеській області. Це інвестиції у регіон і нові робочі місця, відтак ми підтримали перспективу реалізації такого проекту», — підкреслила заступниця голови Одеської обласної державної адміністрації Світлана Шаталова.

Меморандум передбачає, що до реалізації проекту долучаться «Міжнародна транспортна сервісна група» спільно з Американською корпорацією «Trans World Service» та корпорацією «EXIM». На першому етапі вони планують побудувати та обладнати в Україні 9 вертолітних портів. Саме стільки українських міст пропонується об‘єднати завдяки регулярним вертолітним перевезенням «Повітряній експрес».

Відтак, шлях до Кароліно-Бугазу з Києва займе 2 години, з Вінниці - 1 годину 25 хвилин, з Черкас - півтори години.

За задумом інвесторів, перевозити пасажирів будуть важкі вертольоти Boeing Vertol 107-II та Boeing 234 Chinook на 26 і 44 пасажирських місць. Вони обладнані усім необхідним: туалетною кімнатою, буфетом, відділенням для багажу, поличками для ручної поклажі.

Обговорення

Завантаження плагіну facebook...

ТОП

ФОТО

Відео

У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

Коментар

Блоги

Мирослав Дністрянський

СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

Михайло Цимбалюк

Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

Василь Чорний

Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

Підпишіться на WestNews.info у Facebook: