20.02.2019, 11:30

«Ніч гніву» у Львові: 600 допитів, 100 обшуків, два вироки

На Львівщині двох осіб позбавили волі за незаконне поводження зі зброєю. Про це повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Прокуратура Львівської області здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, зареєстрованому за фактом подій так званої «Ночі гніву» у Львові, яка сталась у ніч з 18 на 19 лютого 2014 року.

У ході досудового розслідування допитано понад 600 осіб, проведено понад 100 обшуків, під час яких у будинках декількох осіб виявлено та вилучено викрадені спецзасоби, боєприпаси, запчастини до вогнепальної зброї та речі працівників. 

Водночас, за результатами вилучення викраденої зброї слідчими поліції, за погодженням із процесуальними керівниками, в суди скеровано 5 обвинувальних актів, у яких вже постановлено обвинувальні вироки. 

Зокрема, на Львівщині двох осіб засуджено до покарання у вигляді позбавлення волі. 
Крім цього, громадян, які добровільно віддали зброю правоохоронцям, звільнено від відбування покарання, з урахуванням положення ч.3 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами або вибуховими речовинами).

З метою виявлення викраденої зброї та боєприпасів, у органи Нацполіції області та інших регіонів, скеровано відповідні доручення.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, як писало Гал-інфо, 19 лютого під час координаційної наради у Львівській обласній раді тодішній начальник міліції Львівщини Олександр Рудяк повідомив, що протягом ночі, під час штурмів райвідділів міліції Львова втрачено 1 189 одиниць вогнепальної зброї та більше 13 тис. бойових набоїв. Окрім того, зникло 126 автоматів Калашникова, декілька сотень пістолетів Макарова та 3 снайперські гвинтівки Драгунова.

Фото: перше - Високий замок, інші - Мирослав Пархомик.

  • ,
  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: