15.01.2019, 16:35

"Газпром" зірвав технічні консультації щодо газу

З провини російського "Газпрома" не відбулись технічні консультації щодо газу між Росією, Україною та Єврокомісією, повідомила заступниця міністра закордонних справ України Олена Зеркаль.

"Газпром" зірвав технічні тристоронні консультації щодо газу, намагаючись своєю безконтрольністю залякати Європу та нав'язати свої поняття замість цивілізованих правил... Працюємо далі й готуємося не лише до тристоронніх консультацій на політичному рівні, а й до всіх можливих сценаріїв розвитку подій", - написала вона на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, продовжується підготовка до великих консультацій, запланованих на 21 січня. Зокрема, українська сторона провела переговори з Європейською комісією з питань реформи ринку газу, виконання Угоди про асоціацію, а також про подальшу долю тристоронніх консультацій. "Єдине, що лишається робити - не давати "Газпрому" жодних винятків і поширювати на всі його проекти, особливо"Північний потік-2" усі норми ЄС, чого Україна вимагає вже давно. Дуже доречно, що питання відповідних змін до газової директиви ЄС обговорюються в Раді ЄС саме сьогодні", - розповіла заступниця міністра.

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко раніше повідомляв, що перед проведенням 21 січня тристоронніх переговорів Україна-Росія-ЄС на політичному рівні 15 січня мають відбутися консультації на рівні експертів. 

dw.com

 

 
 
 
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: