• Головна
  • Новини
  • Поліція відкрила вже 69 проваджень щодо виборчих порушень

20.02.2019, 13:56

Поліція відкрила вже 69 проваджень щодо виборчих порушень

З початку виборчої кампанії поліція відкрила 69 кримінальних проваджень. Про це повідомили в Департаменті комунікації Національної поліції України.

“Загалом з початку виборчої кампанії поліція відкрила 69 кримінальних проваджень. Зокрема, 37 із них стосуються порушень виборчого законодавства, а ще 32 пов’язані з проведенням виборчої кампанії”, - йдеться у повідомленні.

Наголошується, що всього з початку передвиборчої кампанії поліцейські зареєстрували 1584 заяви та повідомлення, пов’язані з виборчим процесом.

Переважна більшість із них стосуються незаконної агітації – 1038, підкупу виборців – 112, пошкодження майна – 27 та хуліганства – 22.

Також зазначається, що впродовж минулої доби до органів поліції надійшло 48 таких заяв та повідомлень. За чотирма фактами правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

Так на Чернігівщині невідомі особи відібрали агітпродукцію у волонтера однієї з громадських організацій. За фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права) ККУ.

У свою чергу, на Одещині чоловік проник до офісу однієї з політичних партій та пошкодив меблі й оргтехніку. Відомості про подію внесені до ЄРДР за ст. 194 (Умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України.

“За цією ж статтею відкрито кримінальне провадження на Харківщині. Тут невідома особа пошкодила агітаційний намет одного з кандидатів на посаду Президента України. Також на Харківщині невідома особа здійснила крадіжку агітаційного майна. За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України”, - додали у поліції.

Окрім того, за добу поліцейські склали 12 адмінпротоколів, пов’язаних з виборчими процесом, а з початку передвиборчої кампанії – 380 протоколів.

Як повідомлялося, 31 грудня 2018 року в Україні стартувала кампанія чергових виборів Президента, призначених на 31 березня 2019 року. Загалом ЦВК зареєструвала 44 кандидатів на посаду голови держави.

Укрінформ

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: