• Головна
  • Новини
  • На Львівщині перекрили канал героїну, кокаїну та Екстазі

16.02.2019, 15:29

На Львівщині перекрили канал героїну, кокаїну та Екстазі

На Львівщині поліція ліквідувала міжнародний канал постачання елітних наркотиків. В організатора контрабанди наркотиків вилучено заборонених до обігу речовин на суму понад два мільйони гривень.

Про це повідомили в Національній поліції України. 

Працівники департаменту протидії наркозлочинності спільно зі слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Львівській області під процесуальним керівництвом прокуратури Львівської області задокументовали протиправну діяльність 38-річного жителя Львівщини, який налагодив контрабандне постачання в Україну наркотичних засобів і психотропних речовин із Західної Європи.

Фігурант, під виглядом підприємницької діяльності у сфері міжнародних вантажних перевезень, налагодив кримінальні зв?язки з представниками наркобізнесу Західної Європи. Звідти він постачав вартісні наркотики і психотропи, серед яких героїн, кокаїн та Екстазі, та збував їх крупними партіями на території Львівщини.

Проводячи крупні наркооборудки, зловмисник став одним із найвпливовіших наркоділків Львівщини та завозив на територію області контрабандні наркотики і психотропи в особливо великих розмірах.

У ході проведених оперативних заходів у наркодилера вилучено 330 г героїну, 250 г кокаїну та 100 г МДМА («Екстазі»), призначених для подальшої  реалізації. Вартість вилученого за цінами «чорного» ринку становить понад 2 мільйона гривень.

Крім наркотиків і психотропів у фігуранта також вилучено 2 карабіни, пістолет та набої до них.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру в скоєнні  правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), а саме наркотичних засобів і психотропних речовин в особливо великих розмірах. Зазначені протиправні дії згідно з законодавством караються позбавленням волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що це й час всі працівники управління протидії наркозлочинності поліції Львівщини виведені за штат, підрозділ перебуває у стадії реорганізації.

Про це повідомив начальник ГУ Національної поліції у Львівській області Валерій Середа.

«Ми вже проводили реорганізацію підрозділу, але цього виявилось недостатньо. У першу чергу – це провина керівників управління протидії наркозлочинності, тому вони будуть звільнені із займаних посад.

Ця подія кинула тінь на поліцію Львівщини. Тепер це стосується всіх. Нині проводиться службове розслідування, під час якого будуть з’ясовані усі обставини події. Усі працівники управління протидії наркозлочинності будуть виведені за штат, проведена їх переатестація і робота підрозділу буде організована по-новому», - зазначив Валерій Середа.

Нагадаємо, днями у Львові затримали начальника одного з міжрайонних відділів Управління протидії наркозлочинності, який отримав від місцевого жителя 6,5 тис. доларів і 16 тис. гривень.

Крім цього, 31-річний майор поліції особисто передав одному з дилерів 100 грамів героїну для продажу.  

 

  • ,
  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: