• Головна
  • Новини
  • Скільки стейка може дозволити собі українець, поляк та француз

22.03.2019, 12:17

Скільки стейка може дозволити собі українець, поляк та француз

Скільки стейка може дозволити собі українець, поляк та француз. Асоціація постачальників торговельних мереж вирішила з’ясувати скільки можна дозволити купити яловичини для приготування соковитого стейку в Україні, Франції та Польщі на мінімальну й середню заробітну плату.

Порахували це за цінами французької мережі “Ашан”, яка працює в кожній із цих країн. Повідомляє у Фейсбук експерт Олексій Дорошенко.

Два тижні тому найдешевшу вирізку в Україні можна було купити від 139 грн за кілограм, у Польщі – від 183 грн, а у Франції – від 815 грн. Ми не брали до уваги м'ясо за акційними цінами та не враховували якість м’яса.

На мінімальну заробітну плату, яка становить €136, українець може собі дозволити погуляти на широку ногу з 30 кг (раніше помилково було вказано 40 кг) яловичини для приготування смаженого стейку. Поляк, отримуючи мінімальну платню в €523, може зараз собі дозволити придбати 92 кг якісної яловичини. А француз, на свої €1521, купує 57 кг.
На середню заробітну плату в €345 українець може собі дозволити 76 кг м’яса для стейку. Поляк, отримуючи в середньому в місяць €1075, може собі дозволити з’їсти з друзями 188 кг. А французу його €2911 вистачить на 112 кг.

От така смачна інформація. Бачимо, що різниця в кількості м’яса не така велика порівняно з різницею в мінімальній та середній заробітній платі між нашими країнами.
І ще на додачу, не можу не сказати, що в Україні є велика проблема зі вмістом антибіотиків у м’ясі та достаньо проблем із якістю. Тому нема впевненості, що стейк буде приготовлений із доброго м’яса. І хоча зараз найсуворіший піст у християн, однак не всі його дотримаються.

  • Обговорення

    Завантаження плагіну facebook...

    ТОП

    ФОТО

    Відео

    У Повітряних силах пояснили, чому "шахеди" долітають аж до Львова

    Коментар

    Блоги

    Мирослав Дністрянський

    СИСТЕМА ДЕРЖАВНОЇ ВЛАДИ Й МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ В УКРАЇНІ: ПРОБЛЕМИ Й СУПЕРЕЧНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ

    Михайло Цимбалюк

    Бюрократи, що прикриваються євроінтеграцією

    Василь Чорний

    Псевдосоціологія від проросійських ресурсів: розбір і спростування фейку

    Підпишіться на WestNews.info у Facebook: